نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
ازدواج موقت؛ شرعي كه عرف نيست
کد مطلب: 3653 تاریخ انتشار: 20 آذر 1388 تعداد بازدید: 2464
اخبار » عمومي
ازدواج موقت؛ شرعي كه عرف نيست

موضوع «ازدواج موقت» و تبعات اجتماعي و سياسي اين موضوع هرچند وقت يكبار با انجام مصاحبه و گفت وگويي از سوي يكي مقام و مسئول كه اصولا زير ذره بين رسانه ها قرار دارد، داغ مي شود و اين بار نيز علي مطهري با اظهارنظري در اين بحث، به حساس شدن موضوع ازدواج موقت در جامعه دامن زده است.

به گزارش فردا ، دو سال پيش بود كه مصطفي پورمحمدي وزير كشور دولت نهم در هم انديشي «حجاب، مسئوليت ها و اختيارات دولت اسلامي» كه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي قم برگزار شد، به موضوع ازدواج موقت گريز زد و گفت كه «ما نبايد از ترويج ازدواج موقت در جامعه كه حكم خداست، پروا داشته باشيم و اين مسأله بايد با جسارت در كشور ترويج شود.»

پورمحمدي بدون اينكه متوجه تبعات چنين اظهارنظري در جامعه باشد، به بالا رفتن سن ازدواج در كشور كه باعث به وجود آمدن معضلات فراواني مي گردد، اشاره داشته و چنين گفته بود كه «عده اي به جوانان توصيه مي كنند تا نسبت به ازدواج در سنين پايين اقدام نمايند، ولي در شرايط فعلي امكان ازدواج به دلايل مختلف وجود ندارد و ما نيز نمي توانيم نسبت به اقتضائات سني قشر جوان جامعه بي تفاوت باشيم.»

وي با بيان اينكه نياز جنسي يكي از غرايز انسان است كه بايد از راه درست به آن پاسخ داده شود، از دين اسلام به عنوان جامع ترين دين براي حل تمام مشكلات بشر نام برد و اينگونه بود كه ازدواج موقت را براي حل اين قبيل مشكلات مطرح ساخت.

پورمحمدي آنگاه خواستار پا درمياني حوزه هاي علميه در اين موضوع شده و تاكيد كرد كه حواشي ناشي از اجراي اين حكم خدا در جامعه گرفته شود.

اين موضوع در زمان خود با نظرات مثبت و منفي از سوي موافقان و مخالفان طرح ازدواج موقت در جامعه همراه شد و در نهايت بدون اينكه بتوان يك راهكار عملياتي براي اجرايي شدن آن به كار گرفت، به آرشيو اخبار رفت.

اما صحبت هاي چندي پيش علي مطهري، عضو كميسيون فرهنگي مجلس در خصوص ازدواج موقت در بين دختران و پسران دبيرستاني، با انتقادات و پشتيباني هايي همراه شده كه مي تواند راهكاري براي كاهش آسيب هاي اجتماعي در جامعه باشد.

مطهري با عنوان اين موضوع كه همه ما مي دانيم كه امروزه دختران و پسران با هم دوست مي شوند و روابطي را برقرار مي كنند كه همه ما مي دانيم نامشروع است و حتي در بسياري از مواقع خانواده ها هم در جريان هستند، گفته است: «ما هم مي گوييم همين رابطه در جريان باشد اما به صورت مشروع. آنها بيايند و ازدواج موقت كنند. من مي گويم اين رابطه را بياييم و سروسامان دهيم، همين.»

اين ادامه صحبت مطهري در بحث ازدواج موقت جوانان است و در ادامه آن دوباره گفته است كه «مي دانيد كه در تحريكات جنسي در جامعه ابزار متعددي پيدا كرده است. خوب است بياييم و روش اسلامي آن را به كار بريم و دست از عرف نادرستي كه براي خودمان مرسوم كرده ايم بر داريم. اصولاً اسلام توصيه مي كند غريزه جنسي را تحريك نكنيم. بايد براي دختران و پسرانمان شرايط را مهيا كنيم تا كمتر به گناه آلوده شوند بايد هدف اين باشد. مثلاً ورزش كنند و به كار و فعاليت اجتماعي بپردازند و شرايط براي ازدواج موقت فراهم شود.»

به دنبال اين موضع علي مطهري بود كه برخي از مقامات اجرايي كشور شجاعت به خرج داده و در مقابل پرسش خبرنگاران در خصوص ازدواج موقت براي كاهش آسيبه اي اجتماعي، نظرات خود را عنوان داشته اند كه سردار احمدي مقدم، رئيس پليس كشور يكي از آنهاست.

فرمانده نيروي انتظامي كشور با بيان اينكه وقتي بحث ازدواج موقت را مطرح مي كنيم، اين موضوع در حد كفر عنوان مي شود، گفته است كه «ارتباط نامشروع آنقدر قبح ندارد كه ازدواج موقت قبح دارد، هرچند از نگاه ما رابطه نامشروع دختر و پسر مي تواند ضابطه مند شود.»

به اعتقاد احمدي مقدم، در اذهان مردم ازدواج موقت وسيله اي براي زياد ه خواهي افرادي است كه ازدواج كرده اند، در حالي كه اينگونه نيست و رابطه نامشروع دختر و پسر مي تواند در چارچوب قانون و شرع ضابطه مند شود.

وي به سخت شدن ازدواج و جواني جامعه اشاره كرده و عنوان داشته كه «بسياري از خودنمايي ها، عرضه براي ازدواج است. حال چرا ما اين را تسهيل نكنيم و يك راه براي تسهيل اين امر موسساتي است كه هم در انتخاب و هم در امكانات كمك مي كند.» زيرا به اعتقاد فرمانده ناجا؛ «اسلام دگم نيست و باز است به طوري كه مي تواند ما را از بحران عبور دهد اما بايد يك مقدار ديدگاهمان را باز كنيم.»

علي مطهري، عضو كميسيون فرهنگي مجلس معتقد است كه «ازدواج موقت به سلامت افراد در درجه اول كمك مي كند. عقده هاي روحي و رواني افراد بسيار فروكش مي شود و براي آنها مسائل جنسي تبديل به موضوعي عادي مي شود كه اسلام هم راه را براي آنها باز گذاشته است.»

در هر حال، بار ديگر موضوع جنجالي ازدواج موقت و توجه به آن براي كاهش آسيبهاي اجتماعي مورد اشاره برخي سياسيون و مقامات اجرايي كشور قرار گرفت تا زنگ خطر افزايش سن ازدواج و آسيبهاي روحي و رواني كشتن غريزه جنسي، بيش از پيش به گوش مسئولان امر و دولتمردان برسد تا به فكر ارائه راهكاري عملي براي برون رفت از اين بحران اجتماعي باشند.


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :