2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
«قانون برکت»
کد مطلب: ١٥٢٨٤ تاریخ انتشار: ٣٠ مهر ١٤٠١ - ١٦:٥٢ تعداد بازدید: 1315
مستندات تصویری » اسناد تصویری
جدید
«قانون برکت»

تبرک از آثار اولیای الهی یکی از اموری است که وهابیت با آن میانه خوبی نداشته و به بهانه های واهی در صدد شرک انگاری آن است. یکی از ویژگی های انبیاء و اولیای الهی آن است که از وجود آنها برکت و فیض به همگان می رسد.

آنها مصداق «وَ جَعَلَنی‏ مُبارَکاً أَیْنَ ما کُنْتُو مرا وجودی پر برکت قرار داده در هر کجا باشم »(مریم/31) هستند.

از ویژگی های رسول خدا صلی الله علیه و آله برکت داشتن او است. درختان خشک به برکت تکیه دادن او سبز می شدند. به برکت دست نورانی او، سینه خشک گوسفندان پر شیر می شد. اگر از ظرف غذایی میل می کرد، آن غذا برکت می یافت و همه اهل مجلس را سیر می کرد و تمام نمی شد.آب دهان او تبرک بود! جذامی با آن شفا می گرفت. اگر آن را به چاه خشک می انداخت، آب از آن فوران می کرد. امیر المومنین علیه السلام هسته خرمایی که از دهان ایشان خارج می شد را می کاشت و آن یک روزه سبز می شد. او هر جایی بود آنجا آرامش داشت و بوی خوش بهشت آنجا را فرا می گرفت.به برکت او شهرها و میوه ها و ماه های سال با برکت می شد.

حاکم نیشابوری از محدثین بزرگ اهل سنت روایت عجیبی را در کتاب خود نقل می کند:

 

«6909 - حدثنا أبو النضر الفقیه بالطابران و أبو یحیى الختن الفقیه ببخارى

قالا : صالح بن محمد بن حبیب البغدادی ثنا سعید بن سلیمان الواسطی ثنا عبد الرحمن بن عثمان بن إبراهیم ثنا أبی عن جدی محمد بن حاطب عن أمه أم جمیل قالت : أقبلت بک حتى إذا کنت من المدینة بلیلة أو لیلتین طبخت لک طبیخا ففنی الحطب فخرجت أطلب الحطب فتناولت القدر فانکفأت على ذراعک فقدمت الدینة فأتیت بک النبی صلى الله علیه و سلم فقلت : یا رسول الله هذا محمد بن حاطب و هو أول من سمی بک فمسح على رأسک و دعا بالبرکة ثم تفل فی فیک و جعل یتفل على یدک

 

محمد بن حاطب از مادرش ام جمیل روایت می کند که تو را_ فرزندش محمد را_ با خود به مدینه بردم. یک یا دو شب دیگر مانده بود تا به شهر برسم. برای تو غذایی طبخ کردم در این حین هیزم آتش تمام شد و من از چادر برای یافتن هیزم خارج شدم دیگ غذا را بلند کردم ناگهان به غذای داغ به دست های تو ریخت و سوختی! به مدینه که رسیدم تو را نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله بردم و گفتم: ای رسول خدا صلی الله علیه و آله! این محمد بن حاطم است. او اولین نوزادی بود که به اسم شما[در قبیله ما] نامگذاری شده است.

رسول الله صلی الله علیه و آله دست خود را بر سرت کشید و از خداوند برای تو طلب برکت نمود! سپس آب دهان خود را در دهان تو ریخت و از آن به دست های تو نیز  می مالید و می گفت: ای پروردگار مردمان! ناخوشی را از بین ببر! ای خداوند شفا دهند شفا بده که هیچ شفایی[مستقلا و بالذات] غیر از شفای تو نیست که بیماری ها را از بین ببرد. مادرم گفت: تو را هنوز از محضر رسول الله صلی الله علیه و آله بلند نکرده بودم تا اینکه دست هایت شفا یافت و خوب شد!

 حاکم نیشابوری، محمد بن عبدالله، المستدرک على الصحیحین، ج4، ص: 70، دار الکتب العلمیة، بیروت، الطبعة الأولى ، 1411 – 1990، تحقیق : مصطفى عبد القادر عطا، 4 جلد

به تصویرسند در زیر مراجعه کنید:

مولای متقیان امیرالمومنین علیه السلام نیز همانند رسول خدا صلی الله علیه و آله منبع خیر و برکت است. یحیی بن معین از بزرگ ترین علمای حدیثی و رجالی اهل سنت روایتی بسیار جذاب و حیرت انگیر نقل می کند:

« 2342 حدثنا العباس حدثنا الولید بن القاسم الهمدانی قال حدثنا عطاء أبو محمد الجمال قال ذهب بی أبی إلى علی بن أبی طالب علیه السلام 

ولی ست سنین ولی ذؤابة فمسح على رأسی فما زلت أعرف البرکة فی ذاک»

ابو محمد جمال روایت می کند، همراه پدرم نزد علی بن ابی طالب علیه السلام رفتیم در حالی که من شش ساله بودم و موی سر بلندی داشتم. آن حضرت دست خود را روی سر من کشید[برای ملاطفت و محبت] از آن واقعه تا کنون برکت آن دست کشیدن را در زندگی خود احساس می کنم!

ابن معین، یحیی، تاریخ ابن معین (روایة الدوری)، ج3، ص: 479، تحقیق د. أحمد محمد نور سیف، الناشر مرکز البحث العلمی وإحیاء التراث الإسلامی، سنة النشر 1399 – 1979، مکة المکرمة، 4 جلد

به تصویرسند در زیر مراجعه کنید:

 شباهت امیرالمومنین علیه السلام در تبرک و فیض رسانی به رسول الله صلی الله علیه و آله است. این ریشه در سنخیت نوریه واحد این دو نور و حجت الهی دارد. آری این همان معنی « انفسنا و انفسکم» مباهله است.

آنچه باعث حیرت هر عاقل، عالم و فیلسوفی است آن است که یک اشاره دست مولای متقیان آن قدر برکت داشته است که سال های سال برکت آن بالعیان حس می شده است!

دست حجت های الهی یکی اسباب برکت و کامل کننده عقل ها و معرفت ها است. کدام عاقل تمسک به این دست های الهی و یداللهی را رها می کند و دست در دست دیگری می نهد؟

 


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها