2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
عقوبت بی احترامی به پدر و مادر در همین دنیا
کد مطلب: ١٥٠٩٥ تاریخ انتشار: ٠٣ اسفند ١٤٠٠ - ١٧:١٢ تعداد بازدید: 948
خارج فقه الحکومه » فقه
عقوبت بی احترامی به پدر و مادر در همین دنیا

(جلسه شصت و دوم 03 12 1400)

 بسم الله الرحمن الرحیم

(جلسه شصت و دوم 03 12 1400)

موضوع:  عقوبت بی احترامی به پدر و مادر در همین دنیا

اللهم صل علی محمدٍ وآل محمد وعجل فرجهم اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله والصلاة علی رسول الله وعلی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله واللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله، وَ أُفَوِّضُ أَمْری إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِباد حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیل‏ نِعْمَ الْمَوْلى‏ وَ نِعْمَ النَّصیر

پرسش:

آقایان اهل سنت که معتقد هستند در برابر حاکم ظالم نباید قیام کرد آیا شامل حاکم کافر هم می شود؟

پاسخ:

ظاهراً عزیزمان تشریف نداشتند ما مفصل بحث کردیم و اقوال بزرگان شان بویژه وهابی هایشان را آوردیم ابن عثیمین می گوید:

«صرنا اذلة اکثر وتمادی فی طغیانه وکفره اکثر»

لقاء الباب المفتوح؛ محمد بن صالح بن محمد العثیمین (المتوفی:۱۴۲۱ ه)، ج ۵۱، ص۲۰، سؤال ۱۲۲۲

ما نمی توانیم حتی اگر حاکم ظالم هم باشد قیام کنیم. هم چنین این ها اعتقاد دارند اگر در برابر حاکم کافر کسی بخواهد قیام بکند. عبارت صالح بن فوزان است می گوید در برابر حاکم کافر هم ما نمی توانیم قیام کنیم و پیغمبر 13 سال در مدینه با ولایت کفار کنار آمد این ها را مفصل توضیح دادیم. بن باز می گوید اگر مسلمین کفر بواحی هم ببینند

«فلا باس ان یخرجوا علی هذا السلطان لازالته اذا کان عندهم قدرة»

ما نمی خواهیم در برابر قدرت او بی ایستیم!

 مجموع فتاوی؛ عبدالعزیز بن عبدالله بن باز (المتوفی:۱۴۲۰ ه)، اشرف علی جمعه و طبعه:محمد بن سعد الشویعر، عدد الاجزاء:۳۰ جزءا، ج۸، ص۲۰۳

البانی می گوید خروج در برابر حاکم کافر جایز نیست. مقبل بن هادی خروج در برابر حاکم را جائز نمی داند حتی اگر کافر هم باشد این ها را مفصل قبلاً مطرح کردیم.

پرسش:

سلام علیکم در بحث اسماء و صفات به کدام کتاب مراجعه کنیم؟

پاسخ:

اگر کسی بدایة الحکمة و نهایة الحکمة را خوب خوانده نمره اش بالای 15 و 16 بوده کتاب مصباح الهدایة و الإمامة را برود بخواند کتاب خوبی است. مرحوم ملا هادی سبزواری صاحب منظومه کتابی دارد به نام الأسماءُ الحسنیٰ که در آن هزار و یک اسم خدا را ایشان مفصل و خیلی زیبا توضیح داده. شنیدم چاپ جدیدی هم شده تحقیقی است اسمش شرح الأسماء الحسنیٰ یا الأسماءُ الحسنیٰ است.

بهترین کتاب که فقط روایات هست کتاب توحید مرحوم شیخ صدوق هست که کل اسماء و صفات خدا را آورده و به خوبی شرح داده. در جلد 1 کافی کتاب التوحید اسماء و صفات خدا را توضیح داده است.

پرسش:

راویان از عامه نام شان هم در کتاب ثقات می آید ولی در کتاب ضعفاء شان آیا وثاقت یا ضعف در این مورد منافات دارد؟ موارد و ملاک ما، نظرات کدام یک از علمای عامه است.

پاسخ:

ما این را شاید صد بار گفتیم، آقایان معتقد هستند که اگر یک فردی مختلف فیه بود هم مدح داشت هم ذم داشت روایاتش صحیح است. در مختلفٌ فیه آمده دوستان عزیز ما باید 50- 60 تا فایل دم دستی برای این طور کارها داشته باشند.

 ابن حجر در تهذیب التهذیب، جلد 5، صفحه 228 می گوید برای عبدالله ابن صالح هم مذمت دارد هم مدح دارد یکی ثقةٌ گفته یکی ضعیفٌ گفته

«إلا أنه مختلف فیه فحدیثه حسن»

تهذیب التهذیب؛ اسم المؤلف: أحمد بن علی بن حجر أبو الفضل العسقلانی الشافعی الوفاة: 852، دار النشر: دار الفکر - بیروت - 1404 - 1984، الطبعة: الأولى، ج 5، ص 228

حتی بعضی ها گفتند که منکر الحدیث است بعضی ها گفتند یضع الحدیث است یکی هم گفته «حدیثٌ صحیح». باز در کتاب القول المسدد ابن حجر در رابطه با قزعة ابن سُوید است می گوید مضطرب الحدیثی که چنین و چنان گفته نتیجه می گیرد بر این که:

«فالحاصل أن حدیثه فی مرتبة الحسن»

الی ماشاء الله 50 تا 60 تا از مصادر اهل سنت این ها را دارند.

 دوستان ما باید یک مقداری تلاش کنند ما 30- 40 تا موضوع داریم این موضوعات در حقیقت مثل بساط نجاری یک نجار باید ارّه، تیشه و هم اسکنه داشته باشد تا بتواند نجاری بکند. یعنی 10- 15 تا اسباب باید باشد تا بتواند یک در بسازد.

 یک طلبه که می خواهد روی شبهات کار کند 20- 30 تا موضوع است این موضوعات را باید دم دستی به قول حاج آقای سبحانی در آستینش داشته باشد. اگر یک دفعه سوال کردند یک سرچ بزند فایلش را بیاورد بتواند بلافاصله جواب بدهد.

پرسش:

موضوعات مهم را با توجه به تجربیات شما مطرح می کنید ممنون هستیم

پاسخ:

ممنون این هست که شما خودتان داشته باشید من بگویم که شما نمی توانید من را در جیب تان بگذارید هر کجا می روید من را با خودتان ببرید.

 بعضی از دوستان 10- 15 سال است در بحث ما می آیند اگر من بگویم شما چند تا فایل در این زمینه دارید؟ شاید دوستانی که می آیند نزدیک به 60 نفر حضور دارند از این 60 نفر گمانم 3- 4 نفر شاید تقریباً‌10 درصد این فایل ها را داشته باشند.

40- 50 تا موضوع است که باید همه عزیزان فایل ها را داشته باشند حضور ذهن داشته باشند این فایل ها را طبقه بندی کرده باشند و موضوع بندی خوبی کرده باشند.

 یک وقت فرصتی بشود ان شاء الله جلسات ما از ویروس کرونا پاک شود حضوری بشود شاید جلسات خصوصی برای بعضی از عزیزان مان بگذاریم آن ها که واقعاً علاقه دارند این بحث ها یک مقداری تخصصی است که هر جلسه اش 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت وقت می برد این ها را ما توضیح بدهیم. قسمتی از فایل را ما خدمت آقایان بدهیم و قسمتی را هم خودشان باید زحمت بکشند در بیاورند.

آغاز بحث...

بحث مان در رابطه با روایت معاذ ابن جبل بود که رسول اکرم فرمودند:

«ثَلاثٌ من فَعَلَهُنَّ فَقَدْ أَجْرَمَ»

3 چیز است که اگر کسی انجام بدهد مجرم است.

«من عَقَدَ لِوَاءً فی غَیْرِ حَقٍّ»

المعجم الکبیر؛ اسم المؤلف: سلیمان بن أحمد بن أیوب أبو القاسم الطبرانی الوفاة: 360، دار النشر: مکتبة الزهراء - الموصل - 1404 - 1983، الطبعة: الثانیة، تحقیق: حمدی بن عبدالمجید السلفی، ج20، ص61

-این را که قول دادیم برای دوستان مفصل عرض کنیم.

«کُلُّ رَایَةٍ تُرْفَعُ قَبْلَ قِیَامِ الْقَائِمِ فَصَاحِبُهَا طَاغُوت‏»

الکافی (ط - الإسلامیة)؛ نویسنده: کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى على اکبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الکتب الاسلامیة، ج8، ص295. -

دوم:

«أو عَقَّ وَالِدَیْهِ»

یا نسبت به والدینش عاق بشود.

المعجم الکبیر؛ اسم المؤلف: سلیمان بن أحمد بن أیوب أبو القاسم الطبرانی الوفاة: 360، دار النشر: مکتبة الزهراء - الموصل - 1404 - 1983، الطبعة: الثانیة، تحقیق: حمدی بن عبدالمجید السلفی، ج20، ص61

قرآن در رابطه با والدین تعبیر خیلی زیبایی دارد می فرماید که:

(فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ)

کمترین اهانتی به آنها روا مدار!

سوره اسراء (17): آیه 23

اُف هم نگو امام صادق فرمود اگر از اُف کوچک تر توهینی بود خدا آن را می آورد.

 این عبارت آقا امام سجاد (سلام الله علیه) در صحیفه سجادیه است که:

«اللَّهُمَّ لَا تُنْسِنِی ذِکْرَهُمَا فِی أَدْبَارِ صَلَوَاتِی»

عزیزان خوب دقت کنند یکی از چیزهایی که انسان را می تواند به مقامات بالا برساند و انسان را مرتبط به حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه)  و یاران ایشان بکند و انسان را به مرتبه شهود برساند چشم برزخیه اش باز بشود ملائکه الهی، ائمه را در هر لحظه ای مشاهده کند، همین است که نسبت به پدر و مادر احترام کند و از آن ها بخواهد که در حق او دعا کنند ولو از دنیا رفته باشند.

«اللَّهُمَّ لَا تُنْسِنِی ذِکْرَهُمَا فِی أَدْبَارِ صَلَوَاتِی»

خدایا یاد پدر و مادر را پشت سر هر نماز، فراموشم نکن!

 یعنی به یادم بیانداز پشت سر هر نماز به یاد پدر و مادر باشم برای آن ها طلب مغرفت کنم

«وَ فِی إِنًى مِنْ آنَاءِ لَیْلِی»

در هر لحظه شبانه روزم یاد پدر و مادر را فراموشم نکن.

«وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ مِنْ سَاعَاتِ نَهَارِی.»

در هر ساعتی از ساعات شبانه روز خدایا به یاد پدر و مادر باشم.

 این عبارت امام سجاد (سلام الله علیه) را ملاحظه کنید و بعد ببینید خودتان چطوری هستید؟ آن هایی که پدر و مادرشان در قید حیات هستند یا مثل ما بدبخت و بیچاره شدند و سایه پدر و مادر بالای سرشان نیست.

«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اغْفِرْ لِی بِدُعَائِی لَهُمَا»

خدایا من که برای پدر و مادرم دعا می کنم این را مایه مغفرت من قرار بده.

 خیلی جالب و زیبا است یعنی من که برای پدر و مادرم دعا می کنم این مایه مغفرت من باشد.

«وَ اغْفِرْ لَهُمَا بِبِرِّهِمَا بِی مَغْفِرَةً حَتْماً»

خدایا پدر و مادر من که در حق من خوبی کرده اند حتماً آن ها را مورد مغفرت قرار بده.

«وَ ارْضَ عَنْهُمَا بِشَفَاعَتِی لَهُمَا رِضًى عَزْماً»

خدایا از آن ها راضی شو به خاطر شفاعتی که من، در محضر تو از آن ها دارم.

«وَ بَلِّغْهُمَا بِالْکَرَامَةِ مَوَاطِنَ السَّلَامَةِ»

خدایا کرامت و عنایتت را به آن ها برسان در جاهایی که نیاز هست سالم بگذرند.

الصحیفة السجادیة؛ على بن الحسین علیه السلام، محقق / مصحح: ندارد، ناشر: دفتر نشر الهادى - قم، 1376ش. ص114، وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ (عَلَیْهِ السَّلَامُ) لِأَبَوَیْهِ (عَلَیْهِمَا السَّلَام)

از جان کندن گرفته، شب اول قبر، سوال نکیر و منکر، عالم برزخ، قیامت، مواقف قیامت! امام سجاد جمله جالبی دارد خیلی جالب است چقدر شیرین هست! ائمه خودشان شیرین هستند

«فَمَا أَحْلَى أَسْمَاءَکُمْ وَ أَکْرَمَ أَنْفُسَکُمْ وَ أَعْظَمَ شَأْنَکُمْ وَ أَجَلَّ خَطَرَکُمْ وَ أَوْفَى عَهْدَکُمْ کَلَامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ وَ شَأْنُکُمُ الْحَقُّ وَ الصِّدْقُ وَ الرِّفْقُ وَ قَوْلُکُمْ حُکْمٌ وَ حَتْمٌ وَ رَأْیُکُمْ عِلْمٌ وَ حِلْم...»

تهذیب الأحکام (تحقیق خرسان)؛ نویسنده: طوسى، محمد بن الحسن، ناشر:  دار الکتب الإسلامیه، محقق/ مصحح: خرسان، حسن الموسوى‏، ج2، ص616

بعد می فرماید:

‏ «اللَّهُمَّ وَ إِنْ سَبَقَتْ مَغْفِرَتُکَ لَهُمَا فَشَفِّعْهُمَا فِیَّ»

خدایا اگر آن ها مورد مغفرت تو قرار گرفتند پیش تو آبرو داشتند خدایا آن ها را شفیع من قرار بده که بیایند شفاعت کنند من را از عذاب نجات بدهند!

«وَ إِنْ سَبَقَتْ مَغْفِرَتُکَ لِی»

خدایا اگر مغفرتت شامل حال من شد من اهل نجات و شفاعت شدم

«فَشَفِّعْنِی فِیهِمَا»

به من اجازه بده در حق آن ها شفاعت کنم.

 این همان آیه قرآن است:

(مَنْ ذَا الَّذِی یشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ)

کیست که در نزد او، جز به فرمان او شفاعت کند؟!

سوره بقره (2): آیه 255

آن ها که اهل شفاعت هستند این طوری نیست که هر کس را دل شان بخواهد شفاعت کنند تا اذن خدا نباشد ائمه (علیهم السلام)، انبیاء و عبادُ الله الصالحین نمی توانند برای کسی شفاعت کنند. لذا می گوید اگر مغفرتت شامل حال من شد به من اجازه شفاعت در حق پدر و مادرم بده.

«حَتَّى نَجْتَمِعَ بِرَأْفَتِکَ فِی دَارِ کَرَامَتِکَ وَ مَحَلِّ مَغْفِرَتِکَ وَ رَحْمَتِکَ»

اگر آن ها اهل شفاعت هستند من را شفاعت کنند من اهل شفاعت هستم آن ها را شفاعت کنم تا این که با رأفتت در خانه کرامتت و در محل مغفرت و رحمتت یعنی در بهشت برین با پدر و مادرم کنار هم باشیم از هم جدا نشویم.

«إِنَّکَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ، وَ الْمَنِّ الْقَدِیمِ، وَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ»

الصحیفة السجادیة؛ على بن الحسین علیه السلام، محقق / مصحح: ندارد، ناشر: دفتر نشر الهادى - قم، 1376ش. ص114، وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ (عَلَیْهِ السَّلَامُ) لِأَبَوَیْهِ (عَلَیْهِمَا السَّلَام)

صحیفه سجادیه، صفحه 114، دعای شماره 24. پس این جا یکی از مواردی که انسان در دنیا، عقوبتش را می بیند نفرین پدر و مادر است. یعنی اصلاً امکان پذیر نیست پدر و مادر در حق کسی نفرین بکند یا راضی نباشد در دنیا خیر دیده باشد.

 من افراد زیادی را در زندگی دیدم از دوستان نزدیک ما که نسبت به پدر و مادر جسارت می کردند این ها با ذلت و فقر زندگی کردند هر چه دویدند به هیچ جا نرسیدند و با ذلت هم مردند.

یعنی در میان گناهان کبیره یکی ظلم است و دیگری عاق والدین است این که خدای عالم در قیامت می خواهد با این ها چه کار کند؟ خبر نداریم ولی قبل از قیامت، در دنیا خدای عالم ظالم را گرفتار می کند مخصوصاً اگر ظلم کنیم به کسی که همان تعبیر امام حسین (سلام الله علیه) به امام سجاد در آخرین لحظات روز عاشورا فرمود پسرم:

«یَا بُنَیَّ إِیَّاکَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا یَجِدُ عَلَیْکَ نَاصِراً إِلَّا اللَّهَ»

الکافی (ط - الإسلامیة)؛ نویسنده: کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى على اکبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الکتب الاسلامیة، ج2، ص331، بَابُ الظُّلْم‏، ح5 

آن روز یک قضیه ای را در فضای مجازی منتشر کرده بودند، خیلی عجیب و تکان دهنده بود من چند بار این کلیپ را دیدم و تکان خوردم که انسان، یک ظلمی می کند خدای عالم بعد از 10 سال، 20 سال در روایت هم دارد شاید بعد از 50 سال کیفرش را به ما نشان می دهد.

یک بنده خدایی ماشینش را کنار جاده پارک کرده بود با زن و بچه اش داشتند غذا می خوردند، بچه اش طرف جاده دوید ماشین زد خون بچه به سر و صورت پدر پاشید، می گفت این بنده خدا مثل یک آدم مست، گریه اش هم نمی آمد می گفت لعنت به خود من که من خودم کردم، گفتند مگر قضیه چه است؟ گفت من 17 سال قبل جوان بودم به قولی کله ام مست بود یک روزی در جاده می رفتم دیدم یک سگی با توله هایش از جاده عبور می کند گفتم یکی از این توله ها را بزنم جلوی چشم مان جان بدهد کیف کنیم.

می گفت با ماشین به یکی از این توله ها زدم خون این توله به صورت مادر این توله پاشید این مادر سرش را بلند کرد شروع کرد به عو عو کردن . ما هم نگاه می کردیم می خندیدیم بعد از 17 سال خدای عالم این صحنه را برای من پیش آورد که جلوی چشم من، ماشین به بچه ام زد خون بچه ام به سر و صورت من بپاشد.

دوستان، خیلی مراقب باشید یا یک قضیه ای دیگر؛ یک تاجری خیلی مست و مغرور بود در خانه اش با زن و فرزندش مشغول غذا خوردن بودند یک سائلی دم در می آید این تاجر عصبانی می شود دم در می آید سائل می گوید من نان شب ندارم یک مقدار کمک کن!

تاجر شروع می کند چند تا مشت و لگد به این بنده خدا زدن که تو عیش و نوش ما را با مزاحمتت به هم زدی چرا مزاحم می شوی؟ برو دنبال کارت می گوید این بنده خدا سرش را پایین انداخت یک جمله گفت، گفت من را زدی خدا هم تو را بزند بلند شد و رفت، قضایا گذشت این بنده خدا هر روز بد آورد ورشکست شد هر چه دار و ندارش بود فروخت حتی همسرش را هم طلاق داد. به گدایی افتاد یک روزی در خانه ای را زد کمک خواست.

دوستان خوب دقت کنند این دنیا، دنیای بده بستان است با هر دست بدهی با همان دست هم خواهی گرفت، در خانه ای را زد گفت یک کمکی بکن خانم صاحب خانه مشغول غذا خوردن بود یک مقداری از غذا را در بشقاب ریخت داخل سینی گذاشت و آورد به فقیر دم در داد تا بنشیند بخورد و یک مقدار هم کمک کرد، خانم یک مقداری دیر کرد شوهر ناراحت شد که این خانم چرا دیر کرد؟ بیرون در خانه آمد دید این خانم یک گوشه ای نشسته دارد گریه می کند گفت خانم چه شده؟ گفت من زن این مرد بودم یک روزی یک فقیری دم در آمد ما مشغول غذا خوردن بودیم سائلی در خانه را زد به جای این که این مرد کمک کند چند تا مشت و لگد به او زد! سائل سرش را بلند کرد گفت تو من را زدی خدا تو را بزند. مرد گفت آن فقیر را می شناسی؟ گفت نه گفت من بودم، آن فقیر خود من بودم، فقیر به این مرد نگاه کرد دید بله همین است. ببینید خدای عالم چه کار می کند؟ یعنی:

(قُلِ اللَّهُمَّ مَالِکَ الْمُلْکِ تُؤْتِی الْمُلْکَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْکَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِیدِکَ الْخَیرُ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ)

بگو: «بارالها! مالک حکومتها تویی؛ به هر کس بخواهی، حکومت می ‌بخشی؛ و از هر کس بخواهی، حکومت را می ‌گیری؛ هر کس را بخواهی، عزت می ‌دهی؛ و هر که را بخواهی خوار می ‌کنی. تمام خوبی ها به دست توست؛ تو بر هر چیزی قادری.

سوره آل عمران (3): آیه 26

آن شخص این فقیر را به جای این که کمک کند چند تا لگد زد باعث شد زنش را طلاق بدهد آخرش هم زنش قسمت همان فقیر بشود، آن فقیر، ثروتمند و صاحب خانه و امکانات بشود آن فقیر اولی برای گدایی در خانه این بیاید.

 ولذا دوستان دقت کنید در روایات هم داریم بعضاً‌ سائل در خانه می آید ما نمی دانیم که این واقعاً محتاج است یا محتاج نیست چه کار کنیم؟ حضرت می گوید اگر یک سائلی آمد نا امید بر نگردانید. چون شاید در میان این ها یک محتاجی باشد چون همه شان که محتاج نیستند یک محتاجی باشد که به خاطر احتیاجش شما رد کنید.

(وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ)

و سؤال‌کننده را از خود مران

سوره ضحی (93): آیه 10

و نفرینش بگیرد، زندگی شما از هم بپاشد از 10- 20 نفری که می آیند از شما سوال می کنند شاید 1 نفرشان محتاج و نیازمند باشند.

 لذا دوستان هر کسی در حد توان خودش، یک کسی امکانات دارد می تواند چند میلیون بدهد نمی تواند صد هزار تومان، نمی تواند پنجاه هزار تومان، نمی تواند ده هزار، پنج هزار یا هزار تومان و هر مقداری که توان دارد سائل بدهد سائل را از در خانه نا امید بر نگردانید.

البته الان متأسفانه یک مصیبتی که ما داریم این است که گدایی شغل شده یکی از روزنامه ها نوشته بود در تهران یک گدایی جلوی مسجد النبی جایش بود جایش را به یک فقیری می داد می گفت مثلاً 2 ساعت این جا بمان 500 هزار تومان به من اجازه بده، یعنی این قدر درآمد دارد که در عرض 2 ساعت فلان قدر در می آورد.

بعضی ها هستند دکتر می روند نسخه ای فتوکپی می کنند به 10 جا این ها را می فرستند ما حواس مان را جمع کنیم.

 

این کار باعث می شود که مثلا من نوعی به دیگران کمک نکنم.

البته ما که عددی نیستیم ما یک بچه طلبه هستیم، گاهی در حد توان خودمان کسانی که به ما مراجعه می کنند در حدی که آدامس و شکلاتی بگیرد شاید به این ها کمک کنیم. ولی این روش ها روش های صحیح و درستی نیست.

امام صادق از حضرت رسول نقل می کند خدا لعنت کند آن کسانی را که دَرْ خیر را می بندند. عرض کردند مراد چیست؟ گفت مثلا قرض می گیرد ولی دیگر نمی رود قرض را بپردازد. فرد قرض دهنده اگر فرد دیگری به او مراجعه می کند دیگر قرض نمی دهد.

امروز من یک بشارتی هم به دوستان بدهم ما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با فرزند آوری. همین پریروز یک کلیپی از ایشان دیدم، همین صحبتی که برای مردم تبریز به مناسبت قیام مردم تبریز داشتند ایشان دوباره بحث اولاد آوری را متذکر شدند.

و این که این چه فسادی در آینده برای ما دارد، که در آینده جامعه ما جامعه ای جوان نیست تا بتوانند کشور را اداره کنند. جایی نوشته بود این سی و چهارمین مرتبه است که آقا دارد در رابطه با اولاد آوری صحبت می کند.

ما هم با پیشنهاد دوستانی که به ما علاقه و محبت دارند، گفتیم طلبه هایی که از میلاد حضرت زهرا (سلام الله علیها) به این طرف چهارمین فرزندشان را به دنیا بیاورند فعلا نیم سکه بهار آزادی می دهیم

 ما این مطلب را با دوستان مرکز خدمات هم هماهنگی کردیم آقایان تشریف آوردند صحبت کردیم گفتیم ما از قم شروع کردیم با حاج آقای اعرافی هم صحبت کردیم تا نیمه شعبان کسانی که چهارمین فرزندشان دنیا می آید این ها را جمع کنند یک صحبتی ایشان بکند، یک صحبتی جناب اقای میر محمدی رئیس مرکز خدمات بکند و یک صحبتی هم ما بکنیم و به هرکدام از این ها نیم سکه بهار آزادی که البته خیلی قابل ندارد تقدیم کنیم.

از قم اول شروع کنیم بعد شهرستان ها.

ما به حول و قوه الهی می خواهیم این کار را شروع کنیم شاید بعضی از بزرگوارانی که امکاناتی دارند یک مقداری بتوانند مشارکت کنند. ما در قسمت طلبه ها شروع کردیم با دوستان سپاه هم صحبت کنیم ببینیم اقای سردار سلامی و دیگر مسؤلین سپاه می توانند در سپاه هم این کار را انجام بدهند.

و همین طور در نیروی انتظامی و باید کم کم جلو برویم و توده مردم هم که به عهده دولت است. این هم یکی از کارهایی است که ما گفتیم انجام بدهیم. برای چهارمین بچه این هدیه را تقدیم کنیم.

اگر دوستان کسی از طلبه ها را می شناسند که از ولادت حضرت زهرا جمادی الثانی به این طرف فرزند چهارمشان دنیا آمده معرفی کنند ما این هدیه را تقدیم می کنیم.

از آن طرف ما در شهرک مهدیه چهارصد تا خانه را که مخروبه است با حاج آقای اعرافی صحبت کردیم و گفتیم این ها را تعمیر می کنیم حالا صد تا دویست تا یا شاید همه چهارصد تا را تعمیر کنیم ولی به این شرط که طلبه های واجد شرایط که پنج تا بچه بیشتر دارند این ها را در اولویت قرار بدهند.

این بشارت را هم خواستیم امروز قبل از مبعث رسول اکرم خدمت آقایان تقدیم کنیم.

والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب